02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Есента хладна, като през 1961-1990 г.

esen1
Септември е бил леко хладен, а октомври дори студен, което не се е случвало от години

Тази година се разминахме с топлата есен, на която бяхме свикнали. Тя е хладна, типично за годините от 1961-1990 година, обясни пред „Монитор” климатологът проф. Георги Рачев.

„За 20 години това е третият хладен октомври. Разминахме се с топлата есен, с която бяхме свикнали. Вярно е, че имаше и доста дни с високи температури, но все пак на фона на XX век есента е студена. Положението с валежите също беше малко изненадващо, защото по принцип октомври трябваше да е сух, а той беше два пъти по-валежен”, коментира проф. Рачев.

В 20% от територията на страната пък дори е валяло три пъти над нормата, а в района като Сандански – 4 пъти. Като цяло есента досега е хладна и влажна.

Според проф. Рачев климатът ни е добър и благоприятен за реколтата.

Той изтъкна, че още след изборите на 14 ноември се очаква и времето да застудее. Тогава температурите ще се понижат, но не е ясно отсега дали ще се радваме на първия сняг.

В началото на декември обаче ще усетим истинската зима. През втората половина на ноември ще има и мъгли.

Източник : / ://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!