28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Св. Мина – закрилник на семейството, бездомните, лечителите и пътешествениците

Candles burning in a church
Свети мъченик Мина бил войник

Бил е убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан. Той е известен великомъченик и чудотворец. Виктор – също така войник, пострадал при император Антонин в Италия. Една млада християнка на име Стефанида, която присъствала на неговите страдания, започнала да слави подвига на св. Мъченик и сама заедно с него се удостоила с мъченическа смърт.

В народните представи св. Мина е господар на вълците, 11 ноември отбелязва паметниците на Вълните празници от Архангеловден до Коледни Заговезни. Това е време, в което се довършва ремонти, стягат се огради и се запушват всички дупки, за да не се промъкнат злите сили в дома.

С решението на правителството от 2010 г. днешният ден е обявен и за професионален празник на охранителя и частната охранителна дейност.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!