16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

От днес се въвежда зелен сертификат за наличие на антитела

zelen sertifikat

Изискването е антителата от типа IgG да са лабораторно изследвани, като стойностите да надвишават нива от 150 IgG.

Целта е този сертификат да бъде притежаван от хора, които са добре предпазени от следваща зараза с вируса. Тоест не просто преболедували, а преболедували и защитени. Този сертификат ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, без да знаят, хора, които са си купили от аптеката антигенен тест и са видели, че са положителни и въобще не са отишли в болница, а са се самоизолирали. Също така ще важи за хора, които по-късно са постъпили на лечение, но поради тази причина може да нямат верификация с PCR или антигенен тест, припомня БГНЕС.

Удостоверението ще се издава от Националната здравна информационна система. Когато даден човек направи своя тест за антитела, лабораторията ще изпрати резултатите към системата. Отговаряйки на изискванията системата ще издаде такъв тип удостоверение и ще върне на лабораторията референтен номер, с който даденият човек от his.bg ще може да получи своя зелен сертификат за антитела.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!