27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хора с увреждания от страната ще посетят пещера Снежанка

peshtera

Пещера. Фондация Ела и Ти планира да заведе група от хора с увреждания до пещера Снежанка на 13.11. Придвижването ще става с помощта на носилки, носени, бутани от много доброволци, уточняват организаторите. Събитието е наречено „В пещерата при Снежанка”, и ще се реализира изцяло на доброволни начала, с лични средства, с подкрепата на Планинско спасяване Пазарджик, Община Пещера, ТД „Купена“ и доброволци от Пещера.

От началото на своята дейност /2017 г./ Фондация Ела и ти се концентрира върху занимания за хора с увреждания, като стремежът им е те да са по-различни, по-нестандартни, да дадат възможност и за достигане на труднодостъпни места.

До сега са реализирали успешно посещения на пещерите „Съева дупка“, „Проходна“ и „Бачо Киро“,изграждане на и преминаване повъжен тролей над Фотинските водопади, тандемен полет с парапланер, преминаване с водни колела на еко-пътеката Искър-Златна Панега, достигане до Птичия остров в яз. Батак, посещение на водопад Скаловитец с всъдеходи, изкачване на Черни връх в зимната планина с шейни, теглени от скиори, участие в планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел“ през 2020 и през 2021 – три колички с човек с увреждания по 11 км планинско трасе.

Фондация ЕЛА И ТИ е създадена в подкрепа на хората в неравностойно положение. Започва дейността си с изготвяне на красиви изделия от отпадъци, като се включват активно самите хора. Част от инициативите са посещения на труднодостъпни места за хора  със затруднена или невъзможна подвижност, с помощта на специализиран екип от Планинско спасяване Пазарджик, Пещерно спасяване и пещерни клубове от страната.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!