02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Исперихово почти 80 на сто от жителите са ваксинирани

The doctor is injecting

Пазарджик. Регионалната здравна инспекция в Пазарджик отличи с поздравителен плакет кметството в Исперихово, където ваксинирането на населението е почти 80 процента. Директорът на РЗИ д-р Хюля Шериф призова кметовете на населените места в областта, да последват примера на Исперихово:

„Заедно със съдействието на здравния медиатор успяха да проведат една добра информационна кампания и с наша помощ, с наш мобилен екип се организираха ваксинациите там. Няколко пъти наш екип отиде със събрани хора, уговорени, в здравната служба на селото се ваксинираха кметовете на общини, на населени места. Да последват примера на село Исперихово и да видят хората, че ползата от ваксинациите е голяма. РЗИ има възможност да организира и мобилен екип с посещение на място, за да ги ваксинираме“.

През последното денонощие са поставени 13 290 дози ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас е 1 571 841. С поставена бустерна доза са 28 767 души.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!