20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Астероид се приближава към Земята

asteroid
През декември астероид с размерите на Айфеловата кула ще се приближи до Земята

За това пише изданието Daily Record, като се позова на НАСА.

Обект под името 4660 Nereus, който е дълъг 330 метра, е класифициран като потенциално опасен астероид. Той ще се приближи до планетата възможно най-близо на 11 декември и ще прелети наразстояние от 3,9 милиона километра. Това разстояние е 10 пъти по-голямо, отколкото между Земята и Луната.

По-рано руският астроном Владимир Сурди каза, че унищожаване на целия живот на Земята в резултат на сблъсък на планета с астероид е напълно реалистичен сценарий.

Според Сурдин изследователите са успели да идентифициратнякои модели на подобни събития и са установили, че те се случват с ясна закономерност. Според техните изчисления разрушителни сблъсъци се случват веднъж на всеки 100 милиона години.

Така Земята ще бъде в реална опасност след около 40 милиона години.

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!