27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ОУ „Любен Каравелов“ в Пещера отбелязва своя патронен празник.

ou lyuben karavelov..

Пещера. ОУ „Любен Каравелов“ отбелязва своя патронен празник. По този повод кметът Йордан Младенов изпрати Поздравителен адрес до преподавателите, служителите и учениците на пещерското школо. Ето какво пише в него :

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ВАСИЛЕВА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Приемете моите сърдечни поздрави по повод Празника на училището – 4 ноември!

Празникът е ден на равносметка за постигнатото от труда, за удовлетворение от успехите, гордост от резултатите!

Десетилетия наред учителите и служителите в Обединено училище „Любен Каравелов“ се стремят да подготвят за личностна и професионална реализация поколения ученици. А за развитието на нашия град това е изключително отговорна мисия. Нелек е пътят, който училището изминава от далечната 1970 година до днес. Чрез реализация на професионалното образование училището и днес отразява реалните търсения на пазара на труда, отчитайки местната специфика на общината.

Знам, че успехи се постигат само с търпение и любов към учениците!

Уважаеми учители и служители, благодаря за всеотдайния труд, за грижите, които полагате, за обичта, която дарявате.

Бъдете удовлетворени от работа си!

Скъпи ученици, честит празник! Пожелавам ви да сте здрави, мотивирани и отговорни към училището и учебния процес. Успешно бъдеще имат само образовани хора. Обичайте и уважавайте учителите си!

Пожелавам на всички здраве, вдъхновение и увереност. С търпение посрещайте предизвикателствата, за да се справите в сложната обстановка.

Успех в отговорната Ви мисия и честит празник!

С уважение,

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ                                             

Кмет на Община Пещера

Град Пещера

04.11.2021 г.

 

Пещерската Община през 1906 г. сключва заем от 30 000 лв. отпуснати от Българска земеделска банка и започва строежа на училище по типов проект за ученици от „Сивата махала“.

Майстор-дюлгерин е Георги Ат. Катин“ /1949-1919/ и неговата тайфа. Строежът е завършен през 1907 г. и учебните занятия започват на 1. 11. 1907 г. с четири паралелки ученици.

Първите учители в новото училище „Любен Каравелов“ са Темистокъл Кузмов /1881-1971/, Харитина Ангелова, Р. Рашкова и Д. Пандова. През следващата година учител става Васил Л. Йончев / 1876-1936/.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!