28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Мариана Узунова – деятелност и креативност

Пещера. Мариана Герова Узунова е родена на   18 август  в Пещера, където получава основното си образование.

Мариана Узунова

Завършва гимназията в Брацигово, и се дипломира в СУ „Климент Охридски“, специалност Българска филология. Осем години учителствува в гимназията в Брацигово, след което работи като базов учител по български език и литература в СПУ „Климент Охридски“, Пещера.

Има над 15 публикации в списанията „Родна реч“ и  „Български език и литература“. Защитава Първи клас  квалификация в Софийския университет и е водещ, обичан и уважаван учител, изключителен специалист и  професионалист. Учителствува и в СПУ  „Симон Боливар“, Пловдив, където е и зам. директор.

Включва се активно в културния живот на Пещера. Два мандата и половина е Председател на Читалището, ръководи литературния кръжок „Спас Зафиров“, участва в организацията на национален литературен конкурс на неговото име през 2004г. и в продължение на 11 години го спонсорира, включително и по времето, когато се премества в Пловдив.

Идеята за създаването на литературния конкурс е да се открият за творчество млади таланти от Пещера, които да бъдат продкрепени в началото на творческия им път. Една от тези победителки в литературния конкурс е Виктория Симонова, която и до момента продължава да твори, получила окриление през 2014г. след като печели приза от конкурса.

Мариана Узунова оставя своя забележителен отпечатък в културния живот на Пещера.

 

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!