19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изложба с рисунки и фотографии от конкурса „Пещерските будители“ отваря врати в понеделник. Посещенията : по график

yoana hamamdzhieva - peshtera

Пещера. Изложбата с всички рисунки и фотографии на възпитаниците на всички училища в Пещера, ще отвори врати за посетители в понеделник в галерия „Проф. Веселин Стайков“. Тя ще бъде експонирана там от Деня на будителите до петък. Конкурсът е създаден и изцяло финансиран от „Биовет“ АД и има за цел да популяризира имената на хората вложили енергията си в опазването на българщината и развитието на духовността.

Утре, в 11:00 ч. в двора на крепостта Перистера, при спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат връчени и наградите на най-добрите в трите раздела, в които протече надпреварата – „Литература“, „Изобразително изкуство“ и „Фотография“.

Темата на второто издание на конкурса, тази година, бе посветена на историческата забележителност на хълма „Света Петка“. 

Всеки от участниците ще получи грамота и сборник с произведения на всички конкурсни участници.

Церемонията ще бъде записана на камера и след това всеки от участниците ще я получи на електронен носител.

Изложбата в градската галерия ще бъде експонирана до пети ноември, а посещенията в нея с оглед на пандемичните мерки ще се осъществяват по следния график:

Понеделник: Гимназиален курс : „Св. Климент Охридски“

Вторник: Гимназиален курс: ПГХВТ „Атанас Ченгелев“

Сряда: Начален и прогимназиален курс: „П.Р. Славейков“

Четвъртък: Прогимназиален курс: „Патриарх Евтимий“ , „Любен Каравелов“

Петък: Начален курс – „Михаил Каролиди“ и „Михаил Куманов“

След това изложбата ще премине през всяко от училищата, а по време на нейното представяне ще бъдат връчени и флашките с церемонията.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!