29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи ще финансира 4 проектни предложения

start

Пещера. Общинският фонд за подкрепа на местни инициативи- Община Пещера ще финансира изпълнението на 4 проектни предложения. Те са в  две приоритетни области през настоящата година.

По Приоритетна област II – Насърчаване и стимулиране създаването на привлекателни културни продукти:

– Финансовата подкрепа в размер на 2 500 лв. получава проектно предложение „Създаване на интерактивна електронна книга „Нематериалното културно наследство на село Радилово“ на Народно читалище „Зора – 1903“ с. Радилово”.

– Със сумата от  2 500 лв. ще бъде подкрепено проектно предложение „Зелено училище Щедрост – да се радваме, че имаме и можем да дадем“ на Народно читалище „Развитие – 1873“ гр. Пещера.

По Приоритетна област III – Спорт и здраве за децата и младежите:

-Финансова подкрепа от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи в размер на 1 500 лв. получава проектно предложение „Спортно майсторство чрез добро оборудване“ на Сдружение „Спортен клуб по тенис на маса Пещера.

– Със сумата от 1 580 лв. ще бъде подкрепено проектно предложение „Модерно оборудване-мотивация за високи спортни успехи“ на Сдружение „Спортен клуб Вамос Пещера“.

Снимка :pixabay

С процедурата за прием на проектни предложения през 2021г. се продължава и надгражда създаденото партньорство между Сдружение „Платформа АГОРА“ и Община Пещера при изпълнение на съвместните дейности за функционирането на Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи.

Фондът е създаден през 2018г. в рамките на  проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!