29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

На 29 октомври отбелязваме Световният ден на тютюнопроизводителите

tyutyun
Денят се чества в 200 държави, в които се отглежда тютюн

През последните две години изкупните цени на тютюна са се увеличавали средно на година с около 10%, отчитат от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България. Прогнозите и на търговци, и на производители са тази година продукцията да се продава между 10 и 15% по-скъпо заради високото качество.В България тютюнопроизводството е основна заетост в много селски, планински и полупланински райони на страната, където има ограничени икономически алтернативи. Около 70% от произвеждания тютюн в страната е ориенталски. Близо 240 000 души, заети с производство на тютюн в България, могат да останат без препитание, ако се приемат промените в евродирективата за тютюневите изделия, с които да се забрани производството на ориенталски тютюни в ЕС, алармират от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!