25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гимназията отбеляза Деня на народните будители

su_sv_kl_ohridski

Пещера. Отдавна в СУ „Св. Кл. Охридски“ не е имало толкова емоции и ентусиазъм. Целият учебен ден беше посветен на народните будители – и от миналото, и от настоящето.

Петокласниците представиха някои от будителите пред  учениците от началния етап. Бяха им приготвили кръстословици, книгоразделители с мисълта на Левски „Дела трябват, а не думи!“, пъзели с ликовете на възрожденци, които малките трябваше да сглобят.

Учениците от VIII и XII клас подготвиха презентации, а деветокласниците направиха изключително издържано табло с ликовете на най-известните културни и революционни дейци. Ученици от IV, V и VI клас изнесоха рецитал пред паметниците на Левски и Ботев.

Най-емоционално протече състезанието, организирано от Ученическия съвет. По коридорите и класните стаи бяха разлепени различни портрети на будители, а всеки клас трябваше да посочи имената на определените за него. Учениците толкова  ентусиазирано търсеха стикерите, че забравяха в кой кабинет трябва да имат час. Победител, разбира се, беше VI Б клас, който получи кутията с най-хубавите бонбони.

Ученическият съвет организира и избор за учител-будител от Гимназията. Срещу ученическа лична карта всеки можеше да оцени учителите по различни показатели: разнообразни методи на преподаване, отношение към учениците и т. нат. В тази анкета участваха 55% от учениците.

Преди обявяването на резултатите всеки учител получи по един комплект, съдържащ малки, но изключително важни животоспасяващи предмети като дезинфектант (ако нещата излязат извън контрол), кафе и бонбони (за да отключат суперсилите му) и под. За съжаление нямаше чай от глог и валериан…

За учител-будител беше избрана г-жа Христина Хаджиева – учител по история. Тя благодари и обеща, че тази номинация ще я мотивира да работи двойно повече. Желанието ѝ се сбъдна веднага – г-жа Хаджиева е новият ръководител на Ученическия съвет, който ще подпомага инициативите му също толкова ентусиазирано и всеотдайно, както и досегашният – г-жа Нели Славова.

 

Валентин Стоянов


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!