18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ingiliz Group става първият енергийно независим производител в модния сектор у нас

ingiliz group

Пещера. Българският производител на луксозни обувки Ingiliz Group преминава изцяло към зелени енергийни източници във фабриката си в Пещера

До края на годината ще постигне пълна енергийна независимост в условията на продължаващата нестабилност около цената на електроенергията.

Освен че така ще гарантира устойчивост на бизнеса си, българската компания ще спестява по 486 тона въглеродни емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации. Последният етап от въвеждането на тези технологии в експлоатация се предвижда да приключи до края на декември, съобщават от компанията.

Дългогодишната семейна компания всъщност не обръща внимание на енергийната трансформация едва сега. Още от 2017 година, когато позиционира своя собствен бранд за дамски и мъжки обувки Ingiliz във високия, премиум клас модни продукти, компанията започва поетапно да използва зелени енергийни източници. За създаването на обувките се използват безвредни и биоразградими материали, така че производственият процес да следва концепцията за нулев отпадък.

„Въвеждането на изцяло зелено производство е дългосрочен проект на Ingiliz, по който започнахме работа преди няколко години. Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията“, казва Ремзи Ингилизов, зам.-управител на компанията.

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в Пещера, който е в процес на изграждане.

Снимка: Ingiliz Group

Ingiliz Group е семейна компания на повече от 20 години, в която към днешна дата вече трето поколение професионалисти създават обувки за клиенти от цял свят от завода в Пещера. Дружеството е лидер на Балканите в производството на всички елементи на обувките на едно място – калъпи, табани и ходила.

Заради традициите си в качествената продукция фирмата привлича световни партньори, сред които е и производителят на сценични костюми Джанфранко Пиерантони. Така българският производител прави и обувките, носени в един от най-успешните тв сериали – Game of Thrones, както и в култовата филмова поредица Star Wars.

 

 

Източник : / https://www.investor.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!