29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Празник на смилянския фасул на 30 октомври

fasul
Конкурсът за „Най-оригинално пано от смилянски фасул“ ще се проведе за 19-ти път

Той е част от ежегодния Празник на смилянския фасул, организиран от Народно читалище „Проф. д-р Асен Златаров 1927“ и Кметството в село Смилян на 30 октомври.

Заради ситуацията с Covid-пандемията творбите в Националния конкурс ще бъдат приемани до 14 часа на 27 октомври.  Всяко пано, участващо в конкурса, следва да бъде придружено от подписана от родител Декларация за съгласие (Приложение 2).

Работите на участниците в конкурса ще се приемат в Посетителски информационен център – с. Смилян на адрес: ул. „Бреза” 18, с пощенски код 4770.

Снимка : pixabay

Условията за участие в конкурса са три:

„Първата е възрастовата граница от 4 до 14 години, разпределени в три подкатегории – до 6 години, 1-ви- 4-ти клас, 5-ти – 7-ми клас. Второто условие е паната да бъдат изработени и със смислянски фасул, може да не са изцяло изработени със смилянски, но в тях трябва да има и смилянски фасул и третото условие е паната да пристигнат при нас три дни преди датата на празника. В условията на пандемия от миналата година ние сме длъжни да ги поставим под карантина за 72 часа преди да осигурим достъп на посетители и излагането им за гостите на празника“, каза за БНР Илия Годев секретар на читалище „Проф. д-р Ас. Златаров 1927“ в с. Смилян.

Заради извънредната епидемична обстановка няма да има фолклорно- хумористична програма и организирано изхранване от типа почерпка или курбан заради риска от разпространение на заразата от Covid-19.

Остават базара със щандове на производители на смилянски фасул, който ще се проведе в парковото пространство пред кметството и читалището, изложбата на пана от конкурса най-оригинално пано и смилянски фасул, възможност за посещение на етнографската сбирка „Смилянски фасул и традиционни родопски терлици.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!