29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Памела Мекушина: “Има бъдеще за нас, просто трябва да полагаме усилия“

pamela mekushina
Младата поетеса съвсем наскоро издаде нова книга „Белязани да помним“

Пещера. Въпросите зададе Вики Върбанова

Какво те мотивира да създадеш последната си книга?

Непосредствено след първата си книга, започнах да пиша втората. Мотивира ме това, че исках тя да бъде по-различна от „Буря, наречена любов“. Исках да напомня на хората, че ние сме част от историята и няма бъдеще без минало. В нея са засегнати актуални теми и такива, базирани на историята.

За да има мотивация, трябва и вдъхновение. За написването на „Белязани да помним“ почерпих вдъхновение от великите руски писатели Михаил Лермонтов и Александър Пушкин.

Пред какви трудности се изправя младият автор, когато трябва да издава?

-За да издадеш книга, която да се продава, на първо място е важно тя да е структурирана добре. След това да имаш добър редактор, корица, която да пасва на съдържанието и не на последно място финансова възможност. Трудността идва от там, че трябва предварително да намериш хора, с които да работиш и да имате единодушно мнение по въпроса за твоята книга. Аз намерих тези хора и им благодаря!

Как се справяш с издателските неволи и промотирането на книгите?

Няма да скрия, че е изключително трудно да промотирам книгата си, защото го правя сама, а и с тази пандемия, нямам възможност да направя официално представяне, освен чрез социалните мрежи, което пак е нещо. Тук е момента да спомена и ЧОВЕКА, който ми помага всекидневно за развитието ми като творец – Богдана Сиракова.

За кой кръг читателска аудитория е предназначена новата ти книга?

Книгата ми е предназначена преди всичко за будните хора.

-В днешно време чете ли българинът и по-специално младият българин?

.Човекът се изгражда като личност, когато започне да чете книги! Това е изпитано и доказано от мен. И да, българинът чете книги. В социалните мрежи открих много хора, които обичат да четат книги и останах приятно изненадана. Има бъдеще за нас, просто трябва да полагаме усилия, защото всяка полезна информация идва от книгите.

-В сътрудничество с кои млади творци твориш?

Благодаря ви за прекрасния въпрос! Има много творци, които ме спечелиха като читател. С някои от тях си партнираме. Няма да пропусна да ги спомена, защото заедно създадохме уникални творби. С Мирослав Даскалов сътворихме стихотворението „Антична любов“, което стана едно от любимите ми. То носи белезите на Античността, съчетано с могъществото и трагедията на вулкана Везувий. Партнирах си и с Радостин Пенев, Стела Гъркова и Зорница Петкова. Стихотворението, което написахме се казва „ДИАЛОГ между двама (влюбени)“ и от него се роди идеята за заглавието „Белязани да помним“.

Какво ново да очакваме, ние читателите?

Аз вярвам, че творческият път на млад автор като мен, не свърша само със стихове, напротив. Във втората си книга съм включила и проза. Надявам се музата да ме връхлети и скоро да завърша романа, който започнах преди време.

С пожелание към читателите да са здрави, будни, щастливи и да четат и обичат книгите!

 

 

Източник : / https://alternativavestnik.home.blog


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!