29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Google Maps предлага икономични маршрути

kola google maps

Google Maps вече ще предлага и най-екологичния и икономичен маршрут при пътуване с автомобил. Функцията вече е част от мобилните приложения на Maps за Android и iPhone/iPad, като ще е достъпна само през тях, съобщава How-toGeek.

Услугата е активирана по подразбиране за потребителите. Когато човек въведе в приложението адрес, до който иска да получи упътвания за маршрута, Maps ще му предлага както обикновено поне два или три варианта.

Снимка : pixabay

Когато е възможно, приложението ще предлага и най-екологичен маршрут, който ще е с най-нисък разход на гориво. Той ще е маркиран с допълнителна иконка със зелено листо, която ще се показва до етикета с приблизителното време на пътуване за конкретния маршрут.

Потребителят няма да е задължен да избира най-екологичния машрут. Предложението дори няма да бъде маркирано по подразбиране освен, ако не се е оказало, че е това с най-кратко време на пътуване или разликата е пренебрежима.

Понякога обаче екологичният маршрут може да не е този с най-кратко време. Тогава ще зависи само от потребителя дали иска да го избере или не.

Снимка : pixabay

Ще има множество фактори, които ще се взимат предвид от алгоритмите на компанията, когато избират икономичен маршрут. Сред тях са наклон, трафик, брой кръстовища и светофари, задръствания, скоростни пътища и др.

Именно затова не е задължително, че един и същи маршрут винаги ще бъде маркиран като най-екологичен и икономичен. Целта на услугата е ясна – Google иска да мотивира по-екосъобразни пътувания, които ще сеотразят по-добре на портфейла на потребителя с по-ниския разход на гориво, но и на околната среда с по-малко отделени вредни емисии.

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!