29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Здравите хора са родени през есента

dete mayka esen
Месецът, през който сме родени, въздейства на средата, в която живеем

В зависимост от сезона, всяко дете расте в различни климатични условия като температура на въздуха, слънчево греене, валежи, влажност и т.н.

Проучване на Международния журнал за спортна медицина установява, че децата, които са родени през септември, октомври или ноември, имат по-добри физически способности от тези, видели бял свят през някой от другите сезони.

Това се дължи на факта, че майките на есенните бебета са в напреднала бременност през лятото, когато слънцето доставя най-много витамин D, който засяга физическото развитие на плода. Тези деца обикновено се уморяват по-трудно, имат по-голяма сила в ръцете и по-добре развита сърдечно-респираторна дейност.

Министерството на образованието в Обединеното кралство изготви доклад, който констатира, че родените през есента се справят по-добре в училище, показват по-високи резултати на изпити и по-лесно запаметяват нова информация.

Друг факт, доказан от Чикагския университет, който събира данните на 1500 столетници, показва, че хората с рожден ден през есента имат по-голям шанс да доживеят 100-годишна възраст от всички други.

Това заключение е обяснено с тезата за сезонните инфекции, които оставят следи в човешкия организъм за цял живот. Раждайки се през есента например,детето пропуска летните вируси, които най-много допринасят за слабата имунна система.

 

 

 

Източник : / https://www.sinoptik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!