24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брациговската Община с важно разяснение

bracigovo obshtina

Брацигово. Във връзка с появила се в публичното пространство в град Брацигово информация за настаняване на лица от чуждестранен произход в града ръководството на Общината даде следното разяснение на създалата се ситуация:

На 21.10.2021г. в Община Брацигово постъпи искане от лице, жител на Община Брацигово, собственик на имот в града, в което същото изразява желание и съгласие на десет лица, граждани на Сирийската арабска република да бъде направена адресна регистрация на адреса на имот, находящ се в град Брацигово, който е частна собственост на същото лице-заявител.

След извършена проверка на представените документи на лицата бе установено, че на същите е предоставен хуманитарен статут от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет на Република България.

С оглед спазването на разпоредбите на Закона за гражданската регистрация бе установено, че на площта на жилището могат да бъдат регистрирани до 10 лица.

Община Брацигово няма законово основание да откаже издаването на удостоверения за адресна регистрация на лицата, но стриктно спазва изискването за максимален брой лица, които могат да бъдат регистрирани на един и същи адрес, поради което бе разрешена регистрацията на осем лица, тъй като към момента на адреса има регистрирани две лица.

Пред съответните служители на Община Брацигово лицата са заявили, че възнамеряват скоро да закупят жилища в друга община и област и намерението им не е да остават и да се задържат в града.

Община Брацигово ще положи всички необходими усилия за опазване на обществения ред и защита спокойствието на гражданите. Осъществява се  активна комуникация с органите на МВР, които са информирани за случая.

Считаме, че всеки гражданин следва да има съзнание и ясна представа за това на какви лица предоставя свой имот и да си дава сметка за възможните последствия от това.

Призоваваме населението да не се поддава на слухове и спекулации, а да запази спокойствие, тъй като няма причина за безпокойство.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!