28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Общината проведоха встъпителна пресконференция за представяне на проект

galya sttoyanova

                                                    ОБЩИНА ПЕЩЕРА

ВСТЪПИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ BG05M9OP001-6.002-0049

„ПАТРОНАЖНА ГРИЖА + В ОБЩИНА ПЕЩЕРА”

Пещера. На 18.10.2021г. в заседателната зала на Община Пещера се проведе встъпителна пресконференция за представяне на проект BG05M9OP001-6.002-0049 „Патронажна грижа + в община Пещера”, процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа +” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“

Снимка : peshteraprim

Основната цел на проекта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.

С изпълнение на Направление 1: Дейност „Патронажна грижа“ се продължава модела за патронажни грижи в общината за възрастни хора и лица с увреждания, други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи, чрез предоставяне на качествени мобилни, интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Лицата, на които ще бъде предоставена услугата за периода на проекта са минимум 43.

Снимка : peshteraprim

Предоставянето на услугите се осъществява на база на идентифицирани нужди и специфични потребности на целевата група. Заявяването на доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги, както и услуги, осигуряващи социални условия на потребителите и предоставянето на здравни услуги се извършва на предварително обявен телефон в обособен диспечерски център.

Освен достъп до почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, на потребителите се предоставя психологическа подкрепа и консултиране в съответствие със спецификата на потребности им и техните семейства. В резултат на изпълнението на дейността се подобрява качеството на живот на целевата група, като са създадени условия и е осигурена подкрепа, насочени към ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване, при зачитане на правата им, съобразяване с техните възможности и специфични потребности.

Снимка : peshteraprim

Направление 2: Дейност „Превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности“ включва предприемане на мерките по превенция от заразяване с COVID-19 и оказване на подкрепа на социалните услуги, делегирани от държавата дейности – Дневен център за деца и младежи без увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Кризисен център за лица и деца пострадали от насилие. За целта е осигурена трудова заетост на 8 хигиениста за 12 месеца. Създаден е ефективен и работещ механизъм за подсигуряване на базисните потребности и запазване достъпа до социални услуги на уязвими лица, като са въведени мерки по опазване здравето, както на ползвателите на социалните услуги, така и на служителите, които ги предоставят.

Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проекта е в размер на 209 999.18 лева, а планирания край за изпълнение на дейностите -17.04.2022г.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!