28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хлябът ще поскъпне заради растящите цени на тока, транспорта и пшеницата

hlyab
В момента хлебарите преговарят с хранителните търговски вериги за новите цени

Поскъпване на хляба до края на годината прогнозира председателят на Федерацията на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.

Мариана Кукушева

Пред БНТ тя заяви, че ръстът в цените ще е различен за продуктите на различните производители, тъй като някои предприятия все още намират резерви в бюджета си.

По думите на Кукушева поскъпването е неизбежно заради растящите цени на тока, на транспорта и на пшеницата.

Тя допълни, че тази седмица в мелниците у нас ще влезе пшеница от новата реколта, чиято цена на световните пазари е с около 50 процента по-висока от миналата година.

Поскъпване заради растящата цена на тока се очаква и при рибата и рибните продукти, обяви изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти Ивайло Господинов.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!