19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:50, 16 октомври 20211min

Пещера се включва 9-та кампания на инициативата „Капачки за Бъдеще“

surce

Пещера. Инициативата „Капачки за Бъдеще“ провежда  9-та поредна кампания в цялата страна. В събота и неделя в 26 града ще се събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Със средства от благотворителната инициатива вече е купена първата неонатална линейка, която ще бъде дарена на болница в Пловдив.

Тя е на стойност 200 хиляди лева, в които влиза и цялото оборудване. Бусът е закупен отделно от него, а след това е преобразуван в специализирана линейка. Това се е оказал най-евтиният вариант. Организаторите на кампанията са се консултирали с лекари неонатолози, за да бъде закупена и монтирана медицинска техника според световните и европейски стандарти за грижа при транспортиране на недоносени дечица.

Общинска администрация Пещера припомня, че на 17.10.2021г. в Пазарджик от 08:30 до 10:30 часа  в Професионална гимназия по строителство и архитектура ще бъде открит пункт за приемане на пластмасови капачки от бутилки, в рамките на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Община Пещера се включи в инициативата.

Peshteraprim припомня, че на 31 май Общината предаде на фондация „Лазар Радков“ 12 чувала с пластмасови капачки с общо тегло 244 кг.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!