24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов почете деня на Света Петка

miryani curkva sv. Petka
Почитаме паметта на българската светица и закрилница на децата, семейството и рода Света Петка
Снимка : peshteraprim

Пещера. Заедно с миряните, кметът на Общината Йордан Младенов, запали свещ и се помоли за здраве и благоденствие в църквата „Св. Петка“. На празничната литургия, която започна в 9:00 часа, присъстваха десетки пещерци и гости на града. Всички се помолиха в домовете им да няма болести и зло, хората в града да просперират и да има мир.

Снимка : peshteraprim

Множество са разказите за изцелителни способности, която има иконата на светицата. Дори се смята, че след молитва, пренощуване в храма вечер- срещу празника, и лечебната вода много вярващи са се отървали от болежки и проблеми.

Снимка : peshteraprim

Честването на една от най-обичаните от българския народ православни светици е с благословението на Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

В края на празничната служба бе раздаден курбан за здраве и благочестие на християните.

Църквата  е построена през 1710 година, тя е дело на пещерската архитектурна школа. 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!