19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Цветана Дашинова – любимата инспекторка по руски

matryoshka

Пещера. Цветана Дашинова е родена на 01.01.Завършва средно образование в гимназията в град Пещера през 1956 г. През 1965 г. завършва Висше образование със специалност Руска филология.

Цветана Дашинова

Веднага след своето дипломиране Цветана Дашинова започва работа в Окръжен комитет на Комсомола в Пазарджик, където работи в продължение на три години.

След това е назначена за учител по руски език в Селскостопански техникум „Атанас Ченгелев“ – Пещера, където работи четири години. По-късно започва работа като инспектор по руски език в отдел “ Народна просвета’-.в Окръжен народен съвет -Пазарджик.

От 1974-1978- работи в градския народен съвет Пещера ръководител служба“ Народна просвета“, а след това отново в Пазарджик -Отдел „Народна просвета “ отново като инспектор по руски език. От 1991 -1994 работи като  специалист “ Просвета“ в Общински съвет Пещера, където се пенсионира.

Като общественик Цветана Дашинова свързва своята дейност и с културата в града. В това число и на Читалище „Развитие-1873“ – четири мандата  член на читалищното настоятелство и член на Комисията по просвета към Общинския съвет.

Хобито на Цветана е четене на художествена литература. А хобито на нейните ученици, познати, колеги и съвременници е да я обичат и уважават.

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!