19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:50, 13 октомври 20211min

Магнитната буря се засилва

magnitna burya

В магнитосферата на Земята тази нощ е започнала магнитна буря, която постепенно се засилва и вече е достигнала средното си ниво, става ясно от данни на сайта на лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето на Института по физика на Руската академия на науките.

Облакът от слънчева плазма, достигнал Земята, увеличава радиационния товар върху космическите спътници, влияе върху колебанията на магнитното поле в близост до земната повърхност и промените в магнитосферата са видими под формата на северно сияние. По време на магнитни бури северните сияния могат да се видят на географски ширини от 60-70 градуса, предава БГНЕС.

Според данните на лабораторията, слънчевото изригване със среден диапазон се е случило на 9 октомври около 9 часа московско време. На коронарното вещество са му били необходими три денонощия, за да достигне Земята

 

 

Източник : https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!