20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Иван Бонев – учителят по география на поколения пещерци

karta evropa

Пещера. Иван Тодоров Бонев е доайенът на учителите в Пещера.  Преподавал на поколения пещерци той и до момента се ползва с изключителна признателност и уважение сред своите ученици и съграждани. Роден е на 13 март 1929г. той става един от водещите преподаватели по география в града. Работи в Пещерската смесена гимназия, по-късно преименована на СОУ “ Св.Климент Охридски“.

Иван Бонев

Иван Бонев успява да предаде на своите ученици високо равнище на подготовка и знания по преподавания предмет, Стреми се към преподаване на високи знания и умения, по-високо равнище а възпитаност и поведение не само на отделната личност, но и на класа като цяло. Проявява и творчество в работата. Изявява се с публикации в страниците на педагогическия печат, с организация на кръжоци, с научни съобщения.

За своята активна преподавателска дейност е удостоен с честа да бъде носител I квалификация орден „Кирил и Методий“, главен учител „Сребърна звезда“ и ветеран на ЦС на БПС. Иван Бонев е и курсови щабен офицер в дивизия ОЗиР с придобит чин майор. Ето защо той е и изключително добре подготвен и за другата дисциплина, която води Военно дело.

За всички в Пещера обаче си остава Учителят Бонев, а много от учениците му и до днес се обръщат към него с „Даскале“.

 

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!