24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Бързата антиинфлационна мярка е 9% ДДС върху основни храни

maryana kukusheva

Тежка и динамична – такава е ситуацията, в която работи браншът на хлебопроизводителте и сладкарите в условията на нарастващи цени на енергоносителите, каза в предаването „Точно днес“ председателят на УС на Националния браншови съюз Мариана Кукушева.

Тенденцията за продължаващо нарастване на цените предизвиква паника на пазара и нелоялни търговски практики. Поскъпванет она живата, като цяло, показва много бързо ръзвиваща се инфлация, която трябва да се овладее.  По думите на Кукушева две са работещите мерки.

Първо е редуциране на държавния апарат, съкращение на държавните служители, които тежат на бюджета. Това са 1 милион души, а в бизнеса за заети почти същото число. Така излиза, че на гърба на хората в частния сектор са всички останали. В себейстойността на хляба 35% е стойността на труда на работниците.

Второто предложение 9% ДДС върху основни храни. Това ще увелич постъпленията он преки косвени данъци, ще осветли сектора, ща освобиди и средства за бизнеса, който да повиши и заплащането на хората.

Ако това не се направи следват фалити и сериозно буксуване на икономиката.

Хлябът ще поскъпне със стотинки, прогнозира още Кукушева и направи уговорката, че цената му отдавна зависи от търговските вериги, а не от производителите.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!