29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кунчев иска задължително маски за всички учители и учениците след 4 клас

doc. angel kunchev

В момента близо 5500 са настанените в болници у нас

[dropcap]Д[/dropcap]ържавният здравен инспектор Ангел Кунчев се обяви за въвеждане на задължително носене на маски от учениците след четвърти клас и от всички учители.

Той иска да се ограничи и смесването на деца по време на курсове по интереси:

„Според мен е време те да станат задължителни, включително и носенето на маска на децата над началния курс, на всички учители през цялото време; да спрем събирането на деца със смесване на паралелките. Но през цялото време те да са в училище с маски, а после, на един курс по танци или по език, да ги съберем от 7-8 училища, ами то се губи целият ефект от мерките преди това“.

По отношение на противоепидемичните мерки Кунчев заяви, че министерството се придържа към националния Covid план и по-скоро ще се следи за изпълнението на вече съществуващите, отколкото да се налагат нови:

„Ако половината области минат в тъмночервена зона, то ще станат национални тези мерки, няма да навсякъде да минат 500, за да се разпоредят. Ако продължаваме да имаме близо 40-45 процента от населението, което нито е имунизирано, нито се е срещало с вируса, това значи, че ние имаме горивен материал за една интензивна следваща вълна“.

Според доцент Ангел Кунчев сертификатите за ваксинация или преболедуване трябва да осигурят на хората живота, който са имали преди пандемията, както става в други европейски страни:

„Ако питате за личното ми мнение, точно това е пътят –  оттук нататък сертификатът трябва да осигурява на имунизирани човек свобода да има този живот, който е имал преди пандемията“.

През последните седмици заболеваемостта се движи Между 300 и 340 души на 100 000 население.

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!