02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Тарантино и Бъртън с приз за цялостно творчество

festa-cinema-roma

Ще бъде организирана и специална среща на режисьорите със зрителите

[dropcap]А[/dropcap]мериканските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени с награди за цялостно творчество на Международния кинофестивал в Рим, съобщи художественият директор на форума Антонио Монда, цитиран от ТАСС.

„Награди за цялостен принос ще получат двамата гиганти в кинематографията Куентин Тарантино и Тим Бъртън“, обяви той.

Тарантино (58 г.) „успя да направи революция във филмите, представяйки сюжета по напълно нови и иновативни начини, като редовно нарушава традиционната структура на разказа“, се казва в прессъобщението, разпространено от организаторите на фестивала в Рим. Сред най-известните му филми са „Глутница кучета“, „Криминале“, „Убий Бил“, „Имало едно време в Холивуд“ и други.

Снимка: AP/БТА

Тим Бъртън остави отпечатъци пред Китайския театър в Холивуд

„От втората половина на 80-те години на миналия век Тим Бъртън (63 г.) е смятан за един от най-оригиналните режисьори в американската филмова индустрия,“ според организаторите на форума.

Неговите филми обикновено залагат на черен хумор и ирония. Бъртън е режисьор на „Батман“, „Батман се завръща“, „Слийпи холоу“, „Планетата на маймуните“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Алиса в страната на чудесата“ и други.

Източник : / https://life.dir.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!