25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:47, 6 октомври 20211min

Лотарията за зелени карти за САЩ за 2023 е отворена

green card

Няма такса за регистрация в програмата

[dropcap]Д[/dropcap]ържавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2023 г., съобщава от американското посолство в София.

Всяка година Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, по-полулярна като „лотария за зелена карта“, предвижда до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с нисък процент на имиграция в САЩ. Участниците в програмата трябва да отговарят на конкретни изисквания, а визите се издават на изтеглените на случаен принцип измежду всички участници.

Кандидатите могат да подават заявки за участие в програмата DV-2023 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19 ч. българско време в сряда на 6 октомври 2021 г. до 19 ч. българско време във вторник на 9 ноември 2021 г. Няма да се приемат заявки, които са подадени по-късно от регистрационния период или по пощата.

Законът допуска само една заявка за всеки участник за всеки регистрационен период. Кандидатите, които са изпратили повече от един формуляр, няма да имат право на виза по програмата DV. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Тъй като е възможно някои от първите 55 000 изтеглени да не отговарят на условията за виза или да не продължат с участието си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 заявки за участие, обясняват от посолството. Това също означава, че няма да има достатъчен брой визи за всички, които са били изтеглени първоначално. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата ще приключи. Възможно е визовите номера да бъдат изчерпани преди септември 2023.

 

 

Източник : / https://offnews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!