02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Затворник си вари ракия в килията

zatvor pazardzhik

Лишен от свобода, който изтърпява наказанието си в пазарджишкия затвор, е хванат да вари ракия в килията си

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Заради провидението той е бил наказан с 14 дни карцер. В отговор, затворникът е завел дело за нарушени човешки права, предаде БНР.

Малката спиртоварна била открита при един от обичайните обиски на килиите в затвора. При претърсването надзирателите се натъкнали на кофа с 5 литра заготовка, три бързовара и самоделно устройство за изтичане на готовия продукт. Открита е и пластмасова купа с 200 гр прясно изцедена ракия.

Заради нарушението затворникът е бил изолиран в наказателна килия за 14 дни.

В жалбата си до съда той признава, че е варил ракия в килията си, но престоят му в карцера нарушава човешките му права. Другият мотив е, че наказанието е неправомерно.

Окончателно по казуса ще се произнесе Пазарджишкият административен съд.

От затвора уточняват, че лишеният от свобода често нарушава правилата и до момента има 35 наказания.

 

 

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!