11 декември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Алпинеум и растения в двора на ОУ “Свети Патриарх Евтимий“. Подарък от „Биовет“АД за първия учебен ден

dvor uchilishte

[dropcap]П[/dropcap]ещера. С изцяло обновено парково пространство посрещна първия учебен ден ОУ“Патриарх Евтимий“ в гр. Пещера.

Благодарение на дарение от „Биовет“ АД с нова визия вече са алеите в училищния двор. Десетки видове цветя и шест дървета, вече имат нов дом и ще радват ученици, учители и родители.

Дворното пространство преди облагородяването

На една от алеите е разположен и алпинеум, който се вписва красиво в екстериорното пространство пред училищната сграда.

Със съдействието на ръководството на „Биовет“ преди няколко месеца бе поставена и ограда, която възпрепятства преминаването на животни и паркирането на автомобили в училищния двор.

Две нови пейки предостави Община Пещера, а с помощта на служители и техника от фирмата на „Братя Пашкулеви“ бе оформено пространството за скалния кът. В насаждането на растенията се включи целият педагогически екип на училището, а също така и родители, заедно с децата си.

Снимка : peshteraprim

Новите придобивки направиха силно впечатлени е на родителите и децата, те останаха приятно изненадани.

Снимка : peshteraprim

Попитахме родители как оценяват стореното.

Айше Кертова : “ Разгледах новата придобивка в двоора на училището. Много ми харесва. Децата ще имат своя зелен кът и ще се чувстват уютно в топлите есенни дни. Благодаря за стореното от сърце. Хубаво и красиво стана тук.“

Снимка : peshteraprim

Ася Калинова: „Мисля, че засадените растения са напълно достатъчни към момента. Сега трябва дда се пази, защото така трябва да се прави в такива случаи, няма как. Положени са доста усилия и труд. Пожелавам здраве на дарителите от Биовет АД.“

Анелия Чапарова: “ Разгледах новите растения и цветя в парковото пространство. Чисто и приятно е за децата и за родителите. Всичко е хубаво и променено. Дано има повече хора като дарителите от „Биовет“АД, защото малко хора поемат инициативата да правят добри дела.“

Снимка : peshteraprim

Нина Сиракова : “ Приятна обстановка и атмосфера. За първия учебен ден изненадата е голяма. Всичко е добре замислено и изпълнено. Нека децата да бъдат здрави, учебната година да е присъствена. Благодарим на инвеститорите, които са се постарали средата да бъде променена и красива.“

 

“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Добротата и щедростта са сила, с чиято помощ правим добро около себе си, а даването или даряването е най-висшата проява на човещина и носи огромно удовлетворение на онези, които го правят от чисто сърце и с любов.

Да дариш безспорно е едно благородно дело. Но да дариш за ученици, за училище, за образование, е нещо много по-специално, продиктувано от християнски добродетели и възрожденски традиции дошли от времето, когато богатите български първенци са влагали средства в обучението на нацията.

Снимка : peshteraprim

Позволете ми от свое име и от името на целия екип на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ да изкажа специалната ни благодарност към Вас за дарените насаждения за облагородяване на алеите в училищния двор, създаването на нови такива, както и за изграждане на единствен по рода си в град Пещера алпинеум в училищна среда“. – се казва в Благодарствено писмо от педагогическия екип до ръководството на „Биовет“ АД.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!