28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

46-ят парламент ще заседава за последно

narodno sabranie

На днешното заседание депутатите ще гласуват окончателно промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство

[dropcap]П[/dropcap]оправките предвиждат Бюрото за защита на свидетели да мине под контрола на правосъдното министерство. Основните мотиви са, че бюрото изпълнява сходни действия по охрана и предотвратяване на престъпления. Освен това в последните години то е било отклонено от основната си функция – да осигурява защита на застрашени свидетели.

На последното пленарно заседание депутатуте ще потвърдят или отхвърлят решението на правната комисия за закриване на специализираното правосъдие. Решението обаче не е от особено значение, тъй като промените в Закона за съдебната власт ще бъдат гледани на първо четене.

Преди да бъдат разпуснати, народните представители ще разгледат и доклада на временната комисия, която проверява данни за полицейско насилие по време на миналогодишните протести срещу правителството и главния прокурор. Докладът препоръчва да бъде отстранен директорът на НСО, както и МВР да предприеме цялостно разследване на структурите си и и да предприеме действия срещу полицейски служители, превишили правомощията си.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!