24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Възрастни хора от Радилово свободно боравят с Интернет и мобилен телефон

net

Възрастните хора са от 68 до 76 години

[dropcap]Р[/dropcap]адилово. На 29 юли в Радилово започна реализацията на нова серия обучения по дигитална грамотност за възрастни като част инициативата „Интернет за всички 55+“. „Програмата е напълно безплатна за всички възрастни граждани, които искат да научат повече за работата с таблет и смартфон и има за цел да помогне на хора в третата възрастда придобият дигитални умения, които ще са им полезни ежедневно“, каза за Peshteraprim Марена Вачкова- секретар на местното читалище.

20 жители на пещерското село са проявили интерес да се запознаят с мобилните технологии, които станаха задължителна част от нашето ежедневие и освен удобство, забавление и информация, предложиха и безопасност по време на пандемията от COVID-19.

„8 радиловци са напълно обучени как да направят настройки на телефона, да се свържат към Wi-Fi, да свалят и ползват различни чат приложения и друга полезна информация и съвети. Те са получили сертификат за завършено обучение. Четирима са показали отлични резултати на тест за дигитална грамотност.

Възрастните хора са от 68 до 76 години, допълни Вачкова и уточни, че програмата ще приключи на 15 октомври.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!