04 юни 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Полиция ще помага на общинските служители срещу нарушителите на обществения ред
Снимка : pixabay

polic 2

[dropcap]П[/dropcap]ещера. На 13 септември по сигнал на Община Пещера полицейските органи от РУ-Пещера оказват съдействие за установяване самоличността на нарушител, който с действията си е предизвикал замърсяване на околната среда. Лицето е заловено по време на изхвърляне на битови отпадъци на нерегламентирано за това място.

Служители на Общинска администрация са съставили акт за неправомерно изхвърляне на отпадъци в зелени площи в землището на Пещера, което е нарушение на чл.10 т.8 от Наредбата за управление на отпадъците на Община Пещера.

Peshteraprim припомня, че глобата за физически лица е от 300 до 1 000 лева. 

Днес 14 септември, ресорните органи са съставили пореден акт на собственик на два коня, който ги е оставил без надзор в района на стадиона. Свободно предвижващите се животни са предпоставка за възникване на ПТП според Наредбата за безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пещера.

От местната администрация съобщават, че нарушителите ще бъдат санкционирани и ще понесат тежестта на законовите мерки.

„Подобни акции с органите на реда ще се извършват за всеки констатират случай. РУ- Пещера ще съдейства на общинските служители при отказ на нарушителите да предоставят исканите документи, при установяване на собствениците на селскостопански животни, пуснати свободно, при извършени проверки за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци“, заяви гл. инсп. Камен Радев- шеф на управлението на полицията в Пещера.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!