20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пазарджишки учител за опасните предизвикателства в ТикТок мрежата

tik tok

Ново опасно предизвикателство за децата в мрежата – гонене с резачка

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Лавината от предизвикателни клипове в популярната сред учениците социална мрежа ТikТok поставя децата ни опасен „балон“, който трябва да спукаме.

Твърдението е на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов, който преди дни отправи свое предизвикателство в ТikТok. Само за няколко часа клипът му с послание „Да излезем от балона“ събра хиляди положителни реакции.
Новото и опасно предизвикателство за децата, освен лягането на пешеходна пътека и игра с магнитни топчета, гонитба с моторна резачка и или винтоверт като целта е жертвата да бъде изненада до шок.

„В платформата ТikТok, която е най-популярна сред децата сега, трябва да ги предупредим, че това е изключително опасна игра. Проблемът сериозен и трябва да сме нащрек. Направих си профил там и видях, че децата трябва да бъдат предпазени от тези глупости. Да разберат, че през социалните мрежи те могат да се учат“, каза още Михайлов.

Учителят призова за партньорство, както с колегите му педагози, така и с родителите:

„Идеята е да общуваме с децата си, като им показваме добри практики  и добри неща, с  които да противодействаме на такива клипове. И тези добри послания да са пак в тази платформа, толкова популярна сред децата“, смята учителят.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!