20 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Седем художника с изложба „7х6“

hudozhnik

Седемте автора участници в проявата са от различни градове

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Изложба „7х6“, ще бъде открита на 14.09.2021г. (вторник) от 17:30ч. в ХГ „Проф.Веселин Стайков“, при спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от културната институция.

Седемте автора участници в проявата са от различни градове: Пазарджик, Пловдив, София и Благоевград.
Посетителите ще видят произведенията на Константин Анастасов, Екатерина Иванова, Хари Нигохосян, Царимира Георгиева, Димитър Маламски, Теодора Нанова и Красимир Даскалов.
Константин Атанасов,
Константин Анастасов е роден в град Пазарджик. Завършва ВТУ“ Св.Св. Кирил и Методий“, факултет „Изящни изкуства“, специалност „Графика“. Осъществява самостоятелни изложби в Пещера, Пазарджик, Велинград, Брацигово, Ракитово ,Септември с. Радуил ,с.Куртово Конаре и много други .
Участва в общи изложби в Гърция,България ,Белгия ,
Кипър,Сърбия,Япония,Китай,Италия, Унгария ,Турция и др.
Получени награди :
Два пъти „Сребърен молив“, Два пъти художник на годината на гр. Пазарджик, Носител на наградата „Георги Машев „,
Носител на наградата „Райко Алексиев „,
Първа награда на биенале на карикатурата в Пловдив, Титлата „Майстор на карикатурата „и плакет от Международното биенале от 2015 год.
Награда от Кипър ,от международен конкурс на тема: „Маслината -история, политика, бъдеще ,мъжът и жената“ 2016 год.и други.
Екатерина Иванова
Родена през 1972 година в град Пазарджик.
Завършва СУ“Св. Климент Охридски „със специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“. От 2012 до 2021-а год. участва в множество регионални ,в редица национални и международни изложби в Пазарджик, Пловдив, Плевен ,Горна Оряховица, Габрово, Велико Търново, Русе .
Получила Номинация за рисунка в Седмо Международно биенале „Изкуството на миниатюрата „-Русе- 2019 г. Живее и работи в Пазарджик .
За нея художничката Деница Иванова- Александрова пише: Екатерина Иванова отличава вниманието със звучността на своята палитра ,в чиято жизненост се преплита реална и митологична образност. На границата между съществуващото и сюрреалността . Идеята намира реализация в богатство от изразни средства и творчески похвати .Електичното обвързване на изящно и приложно, подчертават и едновременно с това дефинират характерния креативен подход на авторката“.
Хари Нигохосян
Хари Нигохосян е роден през 1960 г. в гр. Пловдив. Завършва китара в Естрадния отдел на Българската държавна консерватория, а след това и ПУ“Паисий Хилендарски“, специалност биология и химия .
Дълги години работи като журналист в различни медии.
От десетилетия се отдава на живописта.
Има изложби в Пловдив( Балабановата къща), Варна( галерия Актив -арт ),Пазарджик (галерия Вагабонд),Батак (Шарова къща), Пещера (галерия“ Проф. Веселин Стайков“), Хисаря .
Участва в Националната обща изложба „12 х 5 „(Арменски художници в България).
По негова идея през 2011 г.в Белозем е създаден фестивалът на изкуствата „Арт -Белозем „.
Член е на дружеството на пловдивските художници и участва във всички негови изложби.
Царимира Георгиева

Царимира Георгиева е родена 1973 година. Твори и живее в Благоевград.

Образованието си на художник-педагог получава в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и в СУ „Св. Климент Охридски“ в София. Интересите ѝ като художник са изключително интересни в областите на графичната рисунка и живописната абстракция. Член е на сдружението на благоевградските художници. Творби на Царимира Георгиева участват в общи регионални, национални и международни изложби. С радост и творчески ентусиазън се включва в национални пленери. С голям успех са реализирани и самостоятелните й изложби. Нейни произведения са притежание на частни колекции в Европа и САЩ.. Наред с чисто творческите си интереси и успехи, Царимира Георгиева развива и интензивна преподавателска дейност в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. През 2015 година е сред наградените преподаватели от Община Благоевград за принос в образованието и културата. Царимира Георгиева също така е съосновател и преподавател в обучителен център МонтесориАрт Благоевград.

Димитър Маламски
Роден е в гр.Пазарджик. От 1975 год.е член на групата на пазарджишките художници ,а от 1991 г. е член на СБХ.
Занимава се със скулптура от дърво и дърворезба .
Участва в почти всички окръжни изложби досега .
През 1985 г.участва в Осмата младежка национална изложба ,а през 1989 г.в националната изложба „Човекът и изкуството“ в Пловдив, в есенните салони също в Пловдив.
Взема участие в две изложби на Южно-българските художници ,както и в други национални изложби.
Самостоятелни изложби: 1991 год. в гр. Пазарджик, 1993 год. в гр.Пловдив,
1995 год.в гр. Пазарджик,
1997 год.в гр.Пловдив,
2002 год. юбилейна изложба в гр.Пазарджик,
2007 год.в гр. Пазарджик ,
2008 год.в гр.София, в криптата на „Св. Александър Невски“
Награди :
1993 год. награда за рисунка от окръжна изложба,
1998 год.награда за скулптура от окръжна изложба ,
2001 год. награда за скулптура „Пролетен салон“, 2001 год.голямата награда „Ст.Доспевски“ от юбилейната изложба – 45 г.дружество на пазарджишките художници, 2003 год.награда скулптура „Пролетен салон „
2003 и 2004 год.награда скулптура окръжна изложба ,
2006 год.награда“ Георги Машев „,
2008 год. награда на община Пазарджик- „Художник на годината“.
Теодора Нанова
Теодора Ангелова Нанова е родена на 03.04.1972 год. в гр.Пазарджик .
Завършва през 1990 год. изобразително изкуство в класа на Румен Нечев в гр.Пазарджик ЕСПУ“ Георги Брегов „.
Член на дружеството на пазарджишките художници от 2011 година .
Има 11 самостоятелни изложби, участие в пленери, в град Пещера, село Куртово Конаре, село Лисичево ,в конкурс по карикатура в Унгария, в 40-та и 41-ви национални изложби по карикатура и редица съвместни изложби с автори от Пазарджик и страната.
Красимир Даскалов
Интересувам се от живопис от детството си .Едва през есента на 2012 г., на 67 години ,започнах да рисувам, благодарение на художника Константин Анастасов.
Той ме покани от 1-ви септември,като гост на пленер в Калугеровския манастир, където направих първите си картини с пастел на картон.
Още следващия месец в нощта на музеите участвах с тях в една изложба на ул.“Патриарх Евтимий“ в гр.Пловдив .
Последваха пленери във Велинград, Куртово Конаре, отново в манастира“ Св. Николай“ край Калугерово и Белозем .
Всичките организирани от Константин Анастасов, когото считам с благодарност ,за свои учител и наставник. Благодарение на него започнах да рисувам с маслени бои, а също и с акрил. С всяка нова картина усвоявам нещо ново за мен и се стремя да се развивам като живописец. Рисуването ми носи радост и удовлетворение. Изпълва живота ми със смисъл.
Участвах със свои работи в съвместни изложби в Пазарджик ,Пещера, Куртово Конаре и Белозем. Инициирах четири самостоятелни изложби в Пловдив и една благотворителна изложба за подпомагане на Елисавета Дафова във фоайето на Радио Пловдив. Мои картини са собственост на колекционери от България, Германия ,Нидерландия и Италия .
За мен е особена чест и удоволствие да участвам в съвместна изложба в Пещера ,заедно с моя ментор -Константин Анастасов и групата от приятели -художници.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!