19 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Мегапорт Рейсинг се включи в благотворителното събитие Усмивки за Павел
Снимка: Мегапорт Рейсинг

miroslav angelov

[dropcap]Р[/dropcap]али шампионите на България Мирослав Ангелов и Георги Гаджев се включиха в благотворителното събитие Усмивки за Павел, което се проведе край с. Гуцал на специално отцепено трасе в рали стил с шикани на по-бързите зони. Отсечката бе с дължина 4100 м с летящ финал за охлаждане и намаляване на скоростта. Всеки един пилот получи възможност за 5 преминавания по трасето, а всички постъпления отидоха в подкрепа на тежката битка на Павел с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Всеки един фен и любител на спорта имаше възможност да седне на дясната седалка на подготвени състезателни автомобили в истинската рали отсечка. Таксата за возене бе в размер на 150 лв. на човек, като цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел.

Детето е родено недоносено, с много ниско тегло и в последствие развива коварната болест. Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”. Програмата в центъра е 2 седмици терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Организатор на събитието бе един от най-добрите рали фотографи у нас – Мартин Нацев, заедно с Юлияна Василева, в сътрудничество с община Самоков и кметство Гуцал. В събитието се включиха още Пламен Стайков, Никола Мишев, Юлиян Телийски, Дани Живков, Георги Янков, Александър Димитров, Динков Иванов, Петър Йорданов и Асен Иванов. В автомобилите се возиха над 40 автомобилни фена.

Мегапорт Рейсинг използва събитието за тест на автомобила с пилотската двойка Ангелов и Гаджев. Отборът дари пълната сума от петте минавания на организаторите за добавяне към постъпленията за благотворителност. Следващото състезание на тандема в родния шампионат е рали „Сърбия“ в края на септември.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия