28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

България се завръща на детската Евровизия

detska evrovizya

Страната ни не е участвала в Детския песенен конкурс от 2016 година, поради липса на финансови средства

[dropcap]Е[/dropcap]вропейския съюз за радио и телевизия и Френската национална телевизия обявиха пълния списък на държавите, потвърдили своето участие в Детския песенен конкурс Евровизия. Сред тях е и България.

Новината бе потвърдена в официалния акаунт на България за Евровизия в Twitter.

Мартин Йостердал – изпълнителен продуцент на конкурса, сподели, че няма търпение за завръщането на конкурса: „Развълнувани сме да посрещнем 19-те страни за 19-ия детски песенен конкурс Евровизия… особено тези, които не участваха миналата година поради пандемията от коронавирус. Подготовката на Френската национална телевизия е за пример и тазгодишното издание на конкурса обещава да е най-доброто досега. Нямаме търпение да посрещнем младите таланти на цяла Европа за едно наистина магическо събитие с изобилие от изненади!“.

Тази годината конкурсът под наслов „Imagine“ („Представи си“) ще се проведе във френската столица Париж в залата La Seine Musicale. Франция спечели миналогодишния конкурс с песента „J’imagine“ („Представям си“) в изпълнение на Валентина.

Завръщането на България на конкурса е дългоочаквано. Страната ни участва последно в изданието през 2016 г., когато наш представител беше Лидия Ганева с песента „Magical Day“ („Вълшебен ден“). Тогава тя завърши девета във финалното класиране със 161 точки.

Припомняме, че най-доброто представяна на страната ни в детския конкурс Евровизия беше през 2014 г., когато Крисия, Хасан и Ибрахим класираха България на второ място с песента „Planet of the Children“ („Планетата на децата“). Това тяхно постижение доведе конкурса в София, след като Италия отказа да бъде домакин през 2015 г.

Как ще бъде избран българския представител, кой ще бъде той и с коя песен – все още няма официална информация.

 

 

Източник : / https://ladyzone.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!