16 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още един вариант на коронавируса към класификатора
Снимка : pixabay

Chemistry laboratory

Вариантът Mю е идентифициран за първи път в Колумбия през януари 2021 г.

[dropcap]С[/dropcap]ветовната здравна организация добави още един вариант на коронавируса към класификатора – Мю. За него има опасения, че може частично да избегне вече формирания имунитет след изкарана инфекция или поставени ваксини.

От януари 2021 г. по света са регистрирани спорадични случаи и някои по-големи огнища в общо 39 държави.

Извън Южна Америка са регистрирани случаи във Великобритания, САЩ, някои държави от Европа и Хонконг. Докато вариантът съставлява по-малко от 0,1% от установените инфекции на коронавирус в световен мащаб, то в Колумбия и Еквадор, цифрите са далеч по-високи – съответно 39% и 13% от случаите на Ковид-19, пише puls.bg.

Най-малко 32 случая на варианта Mю са открити в Обединеното кралство.

Предполага се, че той е внесен в страната при пътуване. Доклад показва, че повечето случаи на Мю са открити в Лондон, основно при лица около 20-годишна възраст.

Някои от положителните за Mю варианта са били ваксинирани с една или две дози ваксини срещу коронавирус.

 

 

Източник : / https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия