„Чуй душата ми“, съдържа пет песни

[dropcap]П[/dropcap]римата на българската естрада е подготвила голяма изненада за феновете си. Това съобщи самата тя в социалните медии в навечерието на националното си турне.

„Скъпи приятели и почитатели, с началото на концертите от ТУРНЕ 2021 Лили Иванова поднася на своята публика нов музикален подарък – сингъла „ЧУЙ ДУШАТА МИ“, съдържащ пет песни… Отправна точка в албума е случка от 2013 г. Тогава варненският художник Валентин Тузсузов – Атин подарява на Лили Иванова своята картина „Чуй душата ми“. По нея през 2021 г. Веселин Веселинов – Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев – текста на едноименна песен. Втората написана сега песен от албума е „Без контрол“ с музика на Ангел Дюлгеров и текст отново на Стефан Вълдобрев.

Две от песните в „Чуй душата ми“ правят мост към края на 90-те и началото на новото хилядолетие. „Животът“ по музика на Иван Пеев и текст на Александър Петров за първи път е издадена през 1999 г. в албума „Частен случай“, „Маската“ с музика на Веселин Тодоров и отново с текст на Александър Петров е от „Илюзия, наречена любов“ от 2003 г.

Албумът завършва с песента „Присъда“. Тя е написана през 1999 г. от Александър Кипров (музика) и Александър Петров (текст) и записана сега в аранжимент на Ангел Дюлгеров. В турнетата през 2018 г. и 2019 г. Лили Иванова закрива своите концерти именно с тази песен.

Официалната премиера на песните от албума ще бъде на концерта на Лили Иванова на 03.09.2021 г. в Двореца на културата и спорта във Варна“, обявиха в официалните страници на поппримата.