29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Актуализираните насоки на учебните занятия – готови до 6 септември

dokumenti

В насоките има достатъчна свобода

[dropcap]Н[/dropcap]асоките за провеждане на учебни занятия и за носене на маски в училище ще бъдат актуализирани, те трябва да бъдат качени на сайта на Министерството  на образованието в понеделник / 6-ти септември/, каза в Бургас служебният министър Николай Денков. Той присъства на откриването на 50-тата юбилейна конференция на Съюза на математиците в България.

„Ще намерим подходяща граница от кой клас да почват и как  да се носят маските, защото има различни варианти“, обясни министър  Денков.

Решения за обучение в присъствена или дистанционна форма ще се вземат  в зависимост от това училищата в каква зона попадат. Ако няма висока заболеваемост,  ще се учи присъствено. Начинът на провеждане на присъственото обучение също ще зависи от конкретната ситуация. При тъмночервена зона училището затваря, при червена зона може да има ротация на класовете:

„Ако има сграден фонд могат да минат на смени, сутрин и следобед, така всички учат, макар и в различни смени. На други места ще трябва да се прави ротация според класовете.

Със сигурност малките деца от първи до четвърти клас ще бъдат приоритет номер едно, за да бъдат в присъствено обучение. Това, което обсъждаме през последните дни, е че тези класове, в които ще има сериозни изпити, 12-ти,7-ми клас, също трябва да ги вдигнем като приоритет, повече от това, което досега сме обсъждали“.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!