24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:01, 31 август 20211min

Пиронкова отпадна на старта

cvetana pironkova

България остава с една представителка при жените – втората ни ракета Виктория Томова

[dropcap]Ц[/dropcap]ветана Пиронкова напусна US Open още в първи кръг след поражение в два сета от Дария Касаткина. Рускинята е една от най-добре представящите се тенисистки през 2021-а и срещу българката отново демонстрира, че се намира във великолепна форма.

За съжаление обаче Пиронкова бе тази, която не съумя да изиграе мача на необходимото ниво, за да може да бъде конкурентна на наскоро завърналата се в топ 30 съперничка. Грешките изобилстваха в играта на пловдивчанката в продължилия 63 минути двубой.

Касаткина на свой ред се справи прекрасно като през целия мач доминираше с прецизна игра, агресивни ретури и много дълбоки топки, които караха Пиронкова да бъде в защитаваща се позиция и на сервис.

Пиронкова завърши мача с много слаби показатели на сервис – 40% точки на първи и 33% на втори сервис. Тя реализира 15 уинъра спрямо цели 27 непредизвикани грешки, докато при съперничката ѝ съотношението бе положително – 19 уинъра и 13 грешки.

България остава с една представителка при жените – втората ни ракета Виктория Томова, която влезе в схемата като „щастлива губеща“. Във вторник тя ще излезе на корта срещу американката Лорън Дейвис.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!