26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Приложението за валидиране на Covid сертификати вече е достъпно

covid kod

Официалното приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate – COVID CHECK BG бе одобрено от Гугъл и публикувано в Google Play Store

[dropcap]Т[/dropcap]ака приложението става достъпно за масово използване от всички граждани на EU, които искат да проверят валидността на своите сертификати.

Новото приложение може да служи и за проверка на сертификати на посетители, в случаите, в които се допуска използване на 100% от капацитета на заведения, зали, кина театри.

Приложено може да се изтегли и инсталира от тук:

Безплатното приложение е разработено от „Информационно обслужване“ и може да се свали свободно от Google Play Store.

То отговаря на всички европейски стандарти и е разработено в рекордно кратки срокове. В него е вграден QR четец, който валидира сертификата бързо и лесно. То може да сканира всичките варианти на сертификата, които са одобрени от ЕК – за ваксинация, за преболедуване и за отрицателен резултат от NAAT или RAT изследване.

Приложението е достъпно за масово ползване за граждани и институции, които разполагат с мобилни устройства с операционна система Android. Очаква се скоро приложението да бъде одобрено и от Apple, за да може да бъде изтегляно на устройства, които ползват операционна система IOS.

„Информационно обслужване“ вече предлага дигиталните сертификати и в формат pkpass, което позволява на всеки желаещ за съхранява документа си в приложение тип „портфейл“ на мобилно устройство. Това облекчава максимално гражданите, които няма да се налага да носят хартиения вариант на сертификата и проверяващите, които лесно и бързо могат да верифицират документа.

Общо над 1.4 млн. броя са генерираните сертификати до този момент, като над 530 000 се използват ефективно от българските граждани при пътувания зад граница.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!