19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Какво да направите, ако банката ви иска пари за незакрита сметка

pari

Клиенти натрупват такси по сметки в банката, които не ползват, но поради една или друга причина са забравили да закрият

[dropcap]П[/dropcap]ричината е, че банките начисляват такси за обслужване и ако в сметката няма пари, те се трупат като дълг на притежателя й.

В такива ситуации трябва да знаете, че давността за периодични плащания, каквито са таксите по банкови сметки, е 3 години, т.е. необходимо е да заплатите таксите за 3 години, а за останалите да подадете възражение за погасяване по давност.

Адвокати съветват първо да опитате да подадете възражението в офис на съответната банка с искане за писмен отговор.

Ако няма резултат, може да се предяви отрицателен установителен иск в съда, за което обаче ви е необходим адвокат, като зависи и какъв е размерът на задължението, което претендират да заплатите.

Снимка : pixabay

Таксите за поддръжка на разплащателни сметки са между 2 и 4 лв., като масовата е 2,50 лв. Сметките показват, че ако три години са ви начислявали такси за този период може да се натрупат такси над 100 лева.

Клиентите не трябва да забравят, че дължат и такса закриване – която е между 1 и 10 лв. за разплащателна сметка. Дължими суми по такси не влизат и не влошават кредитното досие, тъй като те не са заем.

 

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!