29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Помощта за отопление започва да се изплаща от 15 септември

pari

Изплащането на помощта за отопление за предстоящия зимен сезон ще започне на 15-и септември

[dropcap]Н[/dropcap]овината съобщиха от социалното министерство.

Общият й размер ще се увеличи с 27,75 лева и ще надвиши 523 лева, с което ще се компенсира поскъпването на електроенергията за регулирания пазар.

Хората, които имат право на помощта, ще получат цялата сума еднократно.

Прогнозите на социалното министерство показват, че през този отоплителен сезон това ще са около 330 000 души – с около 17% повече в сравнение с предходната година.

Началото на кампанията за еднократно изплащане на помощта за целия отоплителен сезон е съобразена с необходимостта от осигуряване на допълнителни средства чрез актуализацията на държавния бюджет за 2021 г.

До момента дирекциите „Социално подпомагане“ в цялата страна са издали заповеди за отпускане на помощ за отопление на 153 600 души.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!