24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

При 10% заболели ученици ще се минава на дистанционно обучение

onlain uchenici
[dropcap]Т[/dropcap]ова съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование, като се позова на указания на Министерството на здравеопазването..

Учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, ако се намираме в „зелената зона”, тоест под 100 заболели на 100 хиляди души население, може да бъдат без маски с решение на педагогическия съвет. Ако обаче сме в „жълта”, „оранжева” и „червена” зони – тогава и децата от 1 до 4 клас ще трябва да носят маски. Ваксинираните възрастни също ще носят маски в училищната и предучилищната мрежа, съобщи Денков.

Сборни паралелки могат да се правят, но само в „червената зона” и само, където децата и преди това са били заедно. Деца от различни класове не могат да бъдат събирани в сборна група, например деца от 4-и и 5-и класове. Но деца от различни паралелки на един и същи клас ще могат да бъдат събирани в сборна група без да прекъсваме обучението, поясни Денков.

Децата от 1-и до 4-и клас ще бъдат максимално в училище, с изключение на времето, когато се достигне тъмночервента зона по заразяване. При по-големите ученици ще се пристъпва към ротация. Трябва да се стремим към 50% присъствие на учениците в клас, каза още служебният образователен министър.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!