29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пазарджик отбелязва пик на новозаразени с Covid-19

mbal pazardzhik

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. За последното денонощие положителните проби са 91, което нарежда областта на пето място в страната, след големите градове.

Пазарджишката многопрофилна болница вече е препълнена, а до дни ще бъде отворено още едно Covid отделение, но отново остава въпросът за недостига на персонал.

Процентът на ваксинираните обаче остава нисък на фона на тревожната тенденция.

Въпреки двукратния ръст Пазарджик все още е в жълтата зона по заразени с Covid-19. Очаква се днес да премине в оранжевата.

По старите гранични показатели регионът щеше да е вече в червената Covid зона, но в момента се работи по други отчетни показатели, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф и добави, че натискът към лечебните заведения е голям, но има разкрити легла.

Към момента най-натоварена остава МБАЛ-Пазарджик. Броят на Covid леглата са увеличени три пъти, каза директорът д-р Красимир Темнилов.

Основната част от новозаразените са млади хора.

Три пъти са се увеличили и повикванията в Спешната помощ. Проблемът е, че поради пропукване на координацията между здравните заведения, линейките не знаят в конкретния момент в коя болница има свободни  Covid легла, за да превозят нуждаещите се пациенти на точното място.

Прогнозата на медиците е за увеличаване на заразените с Covid-19 и подчертават, че много хора не искат да се ваксинират, а след това очакват чудеса от лекарите.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!