13 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

МОН обявява как ще работят училищата и детските градини

uchenik

Утре най-късно до обед ще бъдат качени насоките за действие в училищната и предучилищната среда за действие в ситуация на пандемия

[dropcap]Т[/dropcap]ова обяви след правителствено заседание просветният министър Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

При 10% заболели ученици ще се минава на дистанционно обучение

Той обясни, че са отчетени препоръките на здравното министерство, които са били обсъдени детайлно в отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата, и е билопостигнато пълно съгласие на всички отговорни страни.

Денков посочи, че днес са били приети и важни предложения за изменения в Закона за висшето образование, които ще бъдат внесени в парламента. Въпросните промени се отнасят до две групи дейности. Едната е свързана с възможността за съвместно обучение от няколко висши училища на студенти в нерегулирани професии, а втората група мерки е свързана с регламентирането на т.нар. проектни докторанти.

 

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!