29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лудогорец с победа над Локомотив (Сф)

American football field illuminated by stadium lights

Головете за шампионите отбелязаха Вандерсон в 21-ата минута, Доминик Янков в 23-ата, Жосуе Са в 51-ата, Мавис Чибота в 59-ата и Каули в 68-ата

[dropcap]Ф[/dropcap]утболистите на Лудогорец постигнаха лесна победа над гостуващия Локомотив (София) с 5:0 в среща от петия кръг на Първата ни лига.

Въпреки, че шампионите излязоха на „Хювефарма Арена“ повече с мисъл за реванша от плейофите на Шампионската лига с Малмьо във вторник, и с доста променен състав, те имаха пълно превъзходство над своя съперник, най-вече с бързината, с която разиграваха топката. Дори и с голяма част от резервите, Лудогорец бързо взе предимство в средата на терена над Локомотив (София), а набезите по крилата на Вандерсон, Десподов и Чибота, затрудниха значително „железничарската“ отбрана.

В 12-ата минута бе първата от бързите атаки към вратата на столичани – Десподов овладя по дясното крило, подаде към Ротариу, който пропусна и Вандерсон отбеляза, но след разглеждане с ВАР попадение не бе зачетено. Три минути положението се повтори, като отново Вандерсон бе в некоректна позиция. Все пак бразилецът вкара в 21-ата минута. Той получи удобно подаване от Мавис Чибота в наказателното поле, обърна се и със силен удар по земя реализира – 1:0. Само две минути по-късно при поредната бърза атака на шампионите Чибота получи пас в зоната на лявото крило, финтира съперников играч, влезе в наказателното поле и намери около точката за изпълнение на дузпа Доминик Янков, който отблизо разстреля вратаря Александър Любенов – 2:0.

Второто полувреме започна по начин, по който завърши първото – с множество атаки по крилата на Десподов и Вандерсон за Лудогорец, при които защитата на Локомотив не успяваше да противодейства по най-добрия начин. В 51-ата минута Десподов центрира отдясно, а в наказателното поле бе централният бранител Жозуе Са, който отблизо вкара трети гол.

Лудогорец не спираше да търси нови попадения и по никакъв начин не намали оборотите, с които играеше до момента. Статуквото на терена се запази в игрово отношение, като паднаха нови два гола във вратата на Любенов – първо в 59-ата минута Чибота бе изведен сам на празна врата и отбеляза, а в 68-ата Каули бе намерен в наказателното поле, обработи топката бързо и вкара петия гол.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!