28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

144 години от Шипченската епопея

shipka

Програмата на Шипка ще започне в 11 часа с открит урок по история

[dropcap]Н[/dropcap]ационалните тържества ще се състоят на историческия връх в Балкана, където в 12 часа ще започне официалната част. Проходът Шипка ще остане отворен за движение.

В подножието на паметника на свободата, държавният глава Румен Радев, който е патрон на честванията, ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част и ще приветства хората, изкачили върха, за да отдадат почит към загиналите български опълченци и руски войни.

Колекция от оръжия и униформи, медали, нагръдни знаци и фотографии от историческите събития ще представят от Националното дружество „Традиция“. Желаещите ще могат да облекат униформи и да се снимат с пушка в ръце.

Сутринта ще бъде отслужена панихида в Соколския манастир в памет на загиналите. От светата обител и от планинската местност Узана над Габрово, както и от град Шипка, към върха ще потеглят туристически походи.

Организиран е обществен транспорт от Габрово за желаещите да се включат в тържествата. Движението през прохода Шипка остава отворено.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!